5 Ekim 2010 Salı

Güvem

 

Vize yazılarıma Güvemden başlıyım.Ben bu meyveyi ilk defa duydum.Farklı adları varmış.Güvem,Çakaleriği,Cigar,Barut ağacı,Kara erik gibi...Bunun yanında sindirim sistemine faydalarıda varmış.
Kuzenim bize barbunya toplama işini verdi.Tabi diğer kuzenim Tülay ve ben o işi beceremeyince bıraktık,Kuşburnu toplayalım dedik; Iııhhhh çok dikenleri var diye az bişi toplayıp vazgeçtik. Nohut ayıklayalım bari dedik ama ondan da çabuk sıkıldık.Kuzenim güvem toplayın o zaman kompostosunu yaparsınız çok güzel oluyor hem de faydalı dedi.Tamam dedik. Baktık ağaçta bir sürü güvem, ağaçta dikensiz ee toplayalım dedik ve epey topladık.İlk kuzenim topladı ben pek girmeye cesaret edemedim kuytuda diye ama sonra bana yardım etti girdim :)
Güvemin tadı vişne gibi ekşi ve taflan(kara yemiş) gibi buruşturucu.Ben sevdim.Birazı ile komposto yaptım birazda yemeğe bıraktım çünkü aşkımda sevdi ekşi ekşi.
Kompostosunun ölçülerini vermicem çünkü ben tadına bakarak yapıyorum ve bana çok tatlı gelene kadar şeker koyuyorum.Çünkü kocişko şekerli seviyor.Onun için sadece malzeme yazıcam miktar tercihinize kalmış.

MALZEMELER;
*Güvem (Toplandığı kadar (: )
*Şeker
*Yarım limon
YAPILIŞI;

*Tüm malzeme bir tencereye alınır ve kaynatılır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder