9 Kasım 2012 Cuma

Susamlı Tahinli Kek

 Bir tarifte CAFE PORTAKAL'dan.Yine çok lezzetli bir kek. Eee nasıl olmasın.İçinde susam var,tahin var,ceviz var...Paylaşım için çok çok teşekkürler CAFE PORTAKAL...


MALZEMELER;

*2 yumurta
*1 su bardağı toz şeker
*1,5 su bardağı un
*Yarım su bardağı tahin
*Yarım su bardağı susam
*Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
*125 gr yumuşak tereyağ
*2 pk vanilya
*1 pk kabartmatozu
*2 Yemek kaşığı su

YAPILIŞI;
*Tereyağ ve toz şeker iyice çırpılır.
*Yumurtalarda eklenerek çırpmaya devam edilir.
*Geride kalan tüm malzeme eklenerek kek hamurumuz hazırlanır.
*Yağlanmış baton kek kalıbına karışım dökülür.
*Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dk kapağını hiç açmadan pişmeye bırakılır.
*Daha sonra kürdan ile kontrol ederek bir süre daha pişiriyoruz.
*Kürdana bir şey yapışmayınca fırında alıyoruz.
*Ve CAFE PORTAKAL'ın dediği gibi mutlaka 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz.

AFİYET OLSUN.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder