Yıkadığımız domateslerimizin kabuklarını soyuyor ve küp küp doğruyoruz.Yemeklik doğradığımız ya da robota vurduğumuz biberlerimiz ile domateslerimizi geniş bir tencere de biberler istediğimiz yumuşaklığa gelene kadar kaynatıyoruz.Domates sosumuzu hazırlamak için fokur fokur kaynarken kavanozlara koyuyor(taşmayacak şekilde ama tam dolmalı) ve ağızlarını sıkıca kapatıp ters çevriyoruz.
Domates Sosumuzu; Bakliyat yemeklerinde, et yemeklerinde, balık yemeklerinde, tavuk yemeklerinde menemende,pilav ve makarnalarda,sebze yemeklerinde,kahvaltıda rahatça kullanabilirsiniz.
Domates çorbalığımızı hazırlamak için süzdüğümüz domates suyunu tekrar ateşe koyuyoruz.Fokur fokur kaynarken kavanozlara dolduruyoruz ve sıfır kapak(bu çok önemli hiç kullanılmamış olmalı)ile sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.
Domates çorbalığı ister domates çorbası olarak yiyin isterseniz de; pilav ve makarnalarda kullanın...
Son olarak soğanlı(miktar yazmadım arzu ettiğiniz kadar koyabilirsiniz) çorbalığı hazırlıyoruz. Gelişi güzel doğradığımız soğan,biber ve domateslerimizi bir güzel pişiriyoruz.İstediğimiz yumuşaklığa erdiğinde blendera vuruyoruz.Yine fokur fokur kaynarken kavanozlara dolduruyor,ağızlarını mutlaka yeni kapak ile sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.
Soğanlı çorbalığı; şehriye çorbası ,pirinç pirinç çorbası ,bulgur çorbası gibi pek çok yemekte kullanabilirsiniz.
ÖNEMLİ NOKTALAR;
* Kapaklar mutlaka yeni olmalı.
* Soslar kavanozlara sıcakken koyulmalı,ağzı sıkıca kapanmalı ve ters çevrilmeli.
* İlk gün hiç dokunulmamalı.
* Serin ve kuru yerde saklanmalı,güneş görmemeli.
* Açıldıktan sonra buzdolabında saklanmalı ve 3-4 gün içerisinde tüketilmeli.
* Arzu ederseniz soğan ve biberleri yağda kavurarakta yapabilirsiniz.
* Ben renk vermesi ve çok faydalı olduğu için kırmızı biber kullandım ama sivri biber,köy biberi de kullanabilirsiniz.
KOLAY GELSİN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder