Özellikle Toprak Paşamın çok sevdiği bir salata ile karşınızdayım. Bol malzemeli,doyurucu ve de çok lezzetli. Daha önce burada da değişik bir lezzette şehriye salatasının tarifini vermiştim. Farklı malzemeler ile değişik tatlar verilebildiği gibi arzu etmediğiniz malzemeleri de çıkarabilirsiniz.
MALZEMELER;
*3 Su bardağı arpa şehriye
*6 Su bardağı kaynar su
*7 adet kırmızı közlenmiş biber
*1 demet maydanoz
*1 demet dereotu
*15 adet kornişon turşu
*1 kavanoz mısır konservesi (burada yayınladığım kendi mısır konservem gayet güzel olmuştu)
*Yağ,limon,nar ekşisi ve tuz arzu ettiğiniz miktarda.
YAPILIŞI;
*Arpa şehriyeler teflon tavada bol zeytin yağ(4-5 yemek kaşığı) ile kavrulur.( Malzemeleri koyunca yağ dengelenecek)
*Kavrulan şehriyelerimizin üzerine 6 su bardağı sıcak suyu ekleyip pilav gibi çektirelim.
*Soğuduktan sonra genişçe bir kaba şehriyelerimizi koyalım.
*Ayıklanmış,yıkanmış,kurutulmuş ve ince ince doğranmış dereotu,maydanozu ilave edelim.
*Mısırlarımızı,küp küp doğranmış turşumuzu ve minik minik doğranmış köz biberlerimizi de ekleyelim.
*Arzu ettiğimiz miktar da limon,nar ekşisi ve tuzumuzu da ilave edip, ezmeden karıştıralım.
*Yağsız ise yağda ilave edip karıştıralım.
*İster büyük salata tabağında ,isterseniz tek kişilik kaplarda servis yapalım.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder