Daha önce burada paylaştığım kışlık domateslerime mısır konserveleri eşlik ediyor.Salatalarda severek kullandığım mısırı ayrıca kışın abur cubur niyetine paşalarıma ikram edeceğim.Televizyonlarda bardak mısırın zararlı olduğu sıkça söyleniyor, duymuşsunuzdur.Onu yedirmemek için yapıyorum en çok ta.Anne; mısır istiyoruz dedikleri zaman,tamam annecim eve gidip birlikte yapalım mı ne dersiniz diyeceğim? Birlikte lafını duyunca zaten asla hayır demeyecekleri için,paşalarım o zararlı mısırları hiç yememiş olacaklar...Hem de şöyle hakiki tereyağı ile bir iki çevirdik mi ohhh yemede yanında yat.Bende yatağımda yatayım rahat rahat :D Mısır Konservesi gayet basit olmakla birlikte mısırın pişmesi ve soğumasını beklerken biraz zaman alıyor.
Konserve için mısır seçerken süt mısır tercih etmeyin,süt mısır koçandan ayırırken ezilebilir.Mısırımız çok sertte olmamalı hem geç pişer hemde lezzetsiz olabilir.Ne çok sert nede çok yumuşak olmalı. Ben 20 tane mısırdan konserve yaptım. 3 tane yarım kiloluk kavanozlara geri kalanı da 250gr 'lık küçük kavanozlara koydum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder