MALZEMELER;
*3 YUMURTA
*1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
*2,5 SU BARDAĞI UN
*1 ADET PORTAKAL KABUĞU RENDESİ
*1 SU BARDAĞI PORTAKAL SUYU
*YARIM SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
*1 PAKET KABARTMA TOZU
*1 PAKET VANİLYA
SOSU İÇİN;
*1 SU BARDAĞI PORTAKAL SUYU
*3 ADET KÜP ŞEKER
YAPILIŞI;
*KABARTMA TOZU,VANİLYA VE UN İYİCE KARIŞTIRILIR.
*YUMURTA VE ŞEKER İYİCE ÇIRPILIR.
*KARIŞTIRMAYA DEVAM EDEREK TÜM MALZEME EKLENİR.
*YAĞLANMIŞ KEK KALIBINA KEK HAMURUMUZ DÖKÜLÜR.
*ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECE FIRINDA YAKLAŞIK 45DK PİŞİRİLİR.
*KÜRDAN İLE KONTROL EDEREK PİŞİP PİŞMEDİĞİ KONTROL EDİLİR.
*3 ADET KÜP ŞEKER PORTAKAL SUYUNDA ERİTİLİR.
*KEKİMİZİ KALIPTAN ÇIKARDIKTAN SONRA ÜZERİNE KÜRDANLA DELİKLER AÇILIR VE SOSUMUZU ÜZERİNE DÖKEREK KEKİMİZİ ISLATARAK,SERVİSE HAZIRLANIR.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder