26 Kasım 2014 Çarşamba

PORTAKALLI ISLAK KEK

 


MALZEMELER;

*3 YUMURTA

*1,5 SU BARDAĞI ŞEKER

*2,5 SU BARDAĞI UN

*1 ADET PORTAKAL KABUĞU RENDESİ

*1 SU BARDAĞI PORTAKAL SUYU

*YARIM SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI

*1 PAKET KABARTMA TOZU

*1 PAKET VANİLYA

SOSU İÇİN;
*1 SU BARDAĞI PORTAKAL SUYU
*3 ADET KÜP ŞEKER
YAPILIŞI;
*KABARTMA TOZU,VANİLYA VE UN İYİCE KARIŞTIRILIR.
*YUMURTA VE ŞEKER İYİCE ÇIRPILIR.
*KARIŞTIRMAYA DEVAM EDEREK TÜM MALZEME EKLENİR.
*YAĞLANMIŞ KEK KALIBINA KEK HAMURUMUZ DÖKÜLÜR.
*ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECE FIRINDA YAKLAŞIK 45DK PİŞİRİLİR.
*KÜRDAN İLE KONTROL EDEREK PİŞİP PİŞMEDİĞİ KONTROL EDİLİR.
*3 ADET KÜP ŞEKER PORTAKAL SUYUNDA ERİTİLİR.
*KEKİMİZİ KALIPTAN ÇIKARDIKTAN SONRA ÜZERİNE KÜRDANLA DELİKLER AÇILIR VE SOSUMUZU ÜZERİNE DÖKEREK KEKİMİZİ ISLATARAK,SERVİSE HAZIRLANIR.

AFİYET OLSUN...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder