MALZEMELER;
*1,5KG kaburga
*2 küçük boy soğan
*3 büyük boy domates
*2 adet kırmızı biber
*Tuz,pulbiber,karabiber,kekik
*Zeytinyağı
*Yarım yemek kaşığı salça
YAPILIŞI;
*Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine çok az zeytinyağı döküyoruz.(Kaburga zaten epeyce yağlı oluyor.)
*Baharatları arzu ettiğimiz miktarda yağa ilave edip karıştırıyoruz.
*Patatesleri istediğimiz büyüklükte keserek tepsiye koyup harmanlıyor ve tabana yayıyoruz.
*Üzerine etlerimizi diziyoruz.
*Yine istediğimiz büyüklükte doğradığımız soğanlarımızı etlerimizin üzerine koyuyoruz(Ben yemekliğe yakın olacak şekilde küçük doğruyorum çocuklar rahat yesin diye)
*Kırmızı biber ve domateslerimizi yemeklik doğruyor ve salçayı,baharatları da ekleyip iyice karıştırıyoruz.
*Domates karışımını da soğanların üzerine her yerine gelecek şekilde dağıtıyoruz.
*Üzerine alüminyum folyo ile kapatarak 200 derece fırında pişiriyoruz.
*Etlerimiz pişince folyoyu kaldırıyor,üzeri kızarana ve suyunu çekene dek pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder